More about us

Visit our main website for links to recent and old material

Voor vloggers en instagrammers

Een bereik opbouwen met vloggen en instagrammen is natuurlijk fantastisch, maar wat dan? Hoe houd je je volgers vast? Dan blijk je opeens een programmamaker te zijn. En dat valt veel vloggers zwaar. Het is dan ook zaak om je produktie te organiseren en te plannen. Iedere week een programma publiceren is topsport, bij de televisie wordt je daar goed voor betaald.
Ga er vooraleerst van uit dat je dit niet in je eentje gaat redden. Stel een team samen waarmee je afspraken kunt maken. Mijn suggestie: zoek twee maatjes, een voor de inhoud (redactie) en een voor de techniek (camera, montage, vormgeving). Maak heldere afspraken over geld. Laat je hierin adviseren door mensen met veel ervaring. En stel een limiet aan de samenwerking in de onderneming. Jij bent de baas, de entrepeneur, het is jou produkt. Zolang je niemand kan betalen zul je op papier moeten vastleggen wat de vergoeding is als er een keer geld binnenkomt en wat er met je medewerkers gebeurt als je ineens succes hebt en gekocht wordt door een producent of tv station.

Naast de zakelijke beslommeringen van een succesvolle publiciteitscampagne over jezelf kun je natuurlijk veel opsteken van mensen met ervaring. Zoek die op.

Investeer in kwaliteit. Apparatuur is tegenwoordig zo goedkoop dat je geen excuus meer hebt om met rommelig materiaal thuis te komen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de techniek. Blijf op de hoogte van welke jongens apparatuur verhuren die je soms nodig hebt. Je kunt en wilt niet alles zelf kopen, dus huren is absoluut een optie om de beste oplossingen voorhanden te hebben op het moment dat je het echt nodig hebt.

Kortom, je hebt geen tijd en zin om 4 jaar de Filmacademie te doorlopen, je wilt nu aan de slag. Dan huur je de Live Stream Coach in, een ervaren producent en fanatieke programmamaker.


Olivier Jansen

Mail of PM mij voor meer informatie