More about us

Visit our main website for links to recent and old material

Voor docenten

Door de Corona lock-down zullen scholen de komende weken behoefte hebben de thuisgehouden leerlingen te bereiken, terwijl ze in de klas op school enkele leerlingen hebben zitten die vrijstelling hebben gekregen. Dat is natuurlijk een uitdaging die we als professionele televisiemakers graag begeleiden, zowel wat betreft de techniek aan de kant van de ontvanger, als de techniek aan de kant van de zender: wat en hoe ga je dit presenteren? We hebben de afgelopen dagen bestudeerd wat we nu kunnen doen aan de kant van de ontvanger met weinig middelen. Hetgeen betekend dat we morgen aan de slag kunnen in een trial and error modus*. Leermomenten die na een paar dagen resulteren in een geheel nieuwe ervaring voor zowel de onderwijzer als de leerlingen. En het zou zo maar kunnen dat die nieuwe oplossingen blijvende oplossingen worden…
Live interactie is belangrijk in het onderwijs, omdat je als onderwijzer wilt reageren op vragen van kinderen die iets niet begrijpen. De reden om live uit te zenden is de mogelijkheid dat de ontvanger direct kan reageren en jij daarop ook weer direct kan reageren. Het is een conference call, alleen hoeft de leraar de leerling niet te zien, alleen een chat box in een afgeschermde omgeving is vereist. Het kan daarbij wel handig zijn om een moderator voor de chatbox te hebben (een tweede docent of iemand in opleiding). Software van video streaming biedt mogelijkheden om in de chatbox gestelde vragen groot in beeld te brengen zodat de “presenterende” onderwijzer niet voortdurend de chatbox hoeft te bekijken en zijn aandacht kan concentreren op de lesstof.
We helpen u op weg met een basis-configuratie en een zorgvuldige uitrol (ouders zullen enige tijd per dag aandacht moeten hebben voor de techniek, controleren of alles naar wens gaat en daar krijgen ze voor terug dat de kinderen hun aandacht op de docent hebben).
Gezien de corona maatregelen is het hele proces “op afstand” te coachen. Mocht er wat randapparatuur nodig zijn, dan kan dat online worden besteld. In principe hoeven wij niet fysiek op de locatie te zijn om aanwijzingen te geven in het opstart proces.
Vraag een demonstratie aan via tvamsterdam@gmail.com

*Leveranciers van chatboxen anticiperen op de corona crisis door gebruikerslimieten tijdelijk te verhogen waardoor educatief gebruik kan worden gestimuleerd. Deze bedrijven zien in dat meebewegen op deze situatie nieuwe gebruikers en nieuwe toepassingen oplevert.

Met VMix social kun je comments uit verschillende chat boxen in je uitzending voorzetten.