Recent Posts

Andere platforms

Er zijn meer platforms waarop je kunt livestreamen en chatten. Dus als je niet op Facebook wilt werken zijn er alternatieven.

Youtube heeft ook een chatbox en inmiddels is die afspeelbaar bij een replay. Dit is erg belangrijk omdat je dan kunt teruglezen wanneer iemand iets heeft geschreven, bijvoorbeeld als twee kijkers eenzelfde bod hebben gedaan op een veiling. Vanuit je browser live gaan vergt nog wat voorbereiding kwa instellingen, vanaf je telefoon is het gelukkig een fluitje van een cent geworden.

Twitch

Twitch.tv was oorspronkelijk opgezet voor gamers die met elkaar willen chatten en streamen maar bevat ook de catagorieen “talk show”, “creativity” en “In Real Life” (IRL). Het belangrijke voordeel bij Twitch is dat volgers tegen betaling kunnen abonneren (de site is gratis met reclame) voor 5, 10 of 25 dollar per maand en dat je als klant tokens kunt kopen en die je kunt uitdelen als blijk van waardering. Ook direct tippen via PayPal is mogelijk. Zo zie je bijvoorbeeld mensen geld verdienen door te schilderen, te muciseren of te paaldansen. Om geld te verdienen moet je minstens een maand lang 3x per week een uitzending streamen en tijdens een stream moet je actief chatten, dus ook als je een voorgeproduceerde film afspeelt. Daarnaast moet je minstens 50 volgers hebben opgebouwd.

Instagram

Instagram biedt de mogelijkheid om live te streamen en daarbij te chatten maar alleen vanaf je telefoon. Daarbij is het lastig om het gestreamde programma te bewaren. Gebruik Instagram daarom voor teasers en promo’s om je uitzendingen aan te kondigen, ook vlak voor het live gaan of tijdens een livestream op een ander platform. Tips: How to go live on Instagram

Multi platform

Op meerdere platformen tegelijk streamen kan, maar heeft een paar nadelen. Je hebt een krachtiger computer nodig, de one-click-and-go vervalt want elke stream moet handmatig ingesteld worden en je chat-boxen zijn verschillend, dus heb je meer werk aan het modereren. Een andere optie is re-streamen, het opnieuw streamen vanuit een andere computer en evenuteel andere (IP) lokatie.