Recent Posts

Kostenplaatje

Wanneer je een smartphone bezit en je hebt een wifi verbinding, dan kun je verder kostenloos aan de slag met de diverse livestream diensten. Een goedkope laptop of tablet kan daarbij helpen voor het modereren van de chat-feed.

Je kunt je telefoon optuigen met een externe microfoon, een cameralamp, of een stand-alone lamp/spot.

Heb je een laptop met ingebouwde camera? Dan vervangt die de telefoon. Voordeel is dat je met een LAN kabel naar je modem een stabiele verbinding maakt, er van uitgaande dat je een abonnement hebt, anders ben je aangewezen op (andermans) wifi. Je opereert vanuit een browser (Chrome, Safari, Opera etc.).

Nu kun je uitbreiden met een mix programma (zoals vMix, 350$, eerste 60 dagen gratis) zodat je titels en filmpjes kunt toevoegen en de chat via vMix Social (gratis plug in voor vMix) kunt beheren. Een tweede (goedkope) laptop of tablet is dan handig.

Een stap verder is het werken met een videocamera (HD verkrijgbaar vanaf 200,-). Om het signaal van de videocamera in de laptop te krijgen is een capture-device nodig die het HDMI signaal omzet in USB. Die zijn momenteel zo’n 130 euro.

Een camerastatief heb je al vanaf 30,- maar het is aan te bevelen een steviger statief te kiezen. 2e hands is er veel verkrijgbaar. Zet elk statief atijd vast met gaffertape!

Gebruik je meer dan 1 camera, dan moet je voor elke camera een eigen capture-device aanschaffen. Kom je USB poorten te kort dan heb je een USB hub nodig (paar tientjes). Ook heb je langere HDMI kabels nodig.

Geluid en licht mogen nu geen sluitpost meer zijn. Een lichtsetje met 2 of 3 spotjes en statieven en eventueel wat filters is 2e hands makkelijk te vinden en een speldmicrofoon met eventueel voeding en verlengkabel staan ook op het lijstje.

Andere kosten die op kunnen steken: decor (displays, achtergrond, lettering), een montageprogramma (Premiere Pro CC 20,- per maand), inhuren assistentie, bijvoorbeeld: presentator, moderator (om de chat te sturen), stylist, make-up

Het spreekt vanzelf, hoe professioneler je het wilt aanpakken hoe prijziger het wordt. Het huren van spullen kan dan een optie zijn.

Offerte inhuur

Wanneer je ons om een offerte vraagt krijg je een begroting op basis van de tot dan toe beschikbaar gestelde informatie. Als je live-presentatie een uur duurt rekenen wij het tarief van een halve dag (4 uur) “binnen de ring” wat wil zeggen dat alles buiten de ring extra reistijd en reiskosten met zich meebrengt en dus al snel het tarief van een hele dag (10 uur).

Offerte koop

We kunnen ook een begroting voor je opstellen wanneer je een permanente opstelling wilt aanschaffen. Dat is handig als je er al zeker van bent dat je veel gebruik gaat maken van de live stream. We maken dan een plan op maat inclusief aanbevelingen voor decor-oplossingen (handig op te bergen en tevoorschijn te halen), armaturen voor licht en microfoons enzovoort.